Vrijwilliger van de maand maart

Vrijwilliger van deze bijzondere maand maart is Anna Hagemeier. Anna is al jaren kind aan huis bij Kerk en Buurt. Sinds vorig jaar is ze vrijwilliger. Hieronder stelt ze zich voor:

Ik ben Anna, ik woon vlakbij Kerk en Buurt op het Kraaienplein. Ik ben geboren in het dorpje Wouw in Brabant. Ik was de jongste van 4 broers en 2 zussen. Zij verzorgden mij, maar na een tijdje, toen ik 5 jaar was kwam ik in een pleeggezin terecht. Daar ben ik de rest van mijn jeugd gebleven. Ik had daar geen (pleeg) broertjes of zusjes. Ik voelde me alleen en zocht stiekem mijn zusje op.

Ik ben nooit chagrijnig en altijd vrolijk. Ik hou van muziek luisteren en ook van lezen en schrijven. Ik vind het ook leuk om koffie en thee in te schenken en een wat huishoudelijk werk te doen. Daarom ben ik vrijwilliger geworden bij Kerk en Buurt. Bij Kerk en Buurt ontvang ik mensen.Ik vind het fijn om te luisteren naar mensen. Ik hou ook het gastenboek bij. Ik werk als vrijwilliger ongeveer 3 uur per week en ik kom daarnaast ook graag als bezoeker. Het belangrijkste zijn voor mij de sociale contacten. Alleen maar thuis zitten is niets voor mij, dan zie je niemand. Voor een paar dagen is dat goed, maar niet voor altijd. Mijn huis is wel een heel fijn plekje. Ik woon er lekker. Ik moet ook naar huis voor mijn kat, Delight.

Het leukste bij Kerk en Buurt vind ik de maaltijden, het gezellig samen eten. De sfeer is dan anders. Ik vind het leuk en mooi om te bidden met elkaar en bijbel te lezen. Ik vind het erg moeilijk dat Riek is overleden, ik mis haar.  Zij was een vriendin die me hielp om mijn huis te veranderen.

Ik heb geen flauw idee hoe Kerk en Buurt er over vier jaar uitziet, maar ik hoop dat het nog lang mag blijven bestaan en wat mij betreft doen we nog meer activiteiten met elkaar, bijvoorbeeld gezinsspelletjes.

 


Geplaatst op 1 april 2020 door adelaar
In de categorie: algemeen
Dit bericht heeft geen reacties